X

Zmaga.com | Zmagajmo z znanjem  
Računalništvo Microsoft Office Microsoft PowerPoint  
  Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Pogled predstavitelja

 
  Delite vsebino na Twitterju   Delite vsebino na Facebooku
  Funkcija omogoča prikaz diaprojekcije na projektorju ali drugem zaslonu, medtem ko predavatelj na svojem zaslonu vidi še ostale podrobnosti, kot so časi in opombe.
 
 
1
 
 
  Najprej računalnik priklopite na projektor ali zaslon.

Funkcija zna biti še posebej uporabna na prenosniku, s katerim pridete na predavanje in ga priključite npr. na projektor.
 
 
2
 
 
  Pritisnite tipki Windows + P in izberite Razširi.

Obstaja tudi drug način; z desno miškino tipko kliknite na namizje in izberite Ločljivost zaslona. V novem oknu v spustnem seznamu Več zaslonov izberite Razširi te zaslone.

Mimogrede, v spustnem seznamu Zaslon lahko izberete in zamenjate primarni zaslon (na katerem zaslonu bo pogled predstavitelja v tem primeru).
 
 
3
 
 
  Odprite predstavitev v Microsoft PowerPoint.
 
 
4
 
 
 
Kliknite na zavihek Diaprojekcija.
 
 
 
5
 
 
 
Nato pa v polju Monitorji obkljukajte Uporabi pogled predstavitelja.

V spustnem seznamu Ločljivost lahko izberete pri kakšni ločljivosti naj se predvaja diaprojekcija, pri spustnem seznamu Pokaži predstavitev na, pa določite zaslon na katerem naj se diaprojekcija predvaja, v kolikor imate na računalnik priklopljenih več zaslonov.

Če računalnika niste priklopili na projektor ali zunanji zaslon funkcija ne bo delovala in prikazalo se bo opozorilo, da je funkcija namenjena več kot le enemu zaslonu. Če ste računalnik priklopili na projektor ali zaslon in se pojavi to opozorilo, kliknite na gumb Preveri, če želite preveriti ali vaš računalnik lahko prikazuje na več monitorjih.
 
 
6
 
 
  Pritisnite tipko F5 ali pa v desnem spodnjem kotu kliknite na gumb Diaprojekcija.
 
 
7
 
 
  Diaprojekcija bi se morala začeti na projektorju ali drugem zaslonu, ki ste ga priklopili na računalnik, vi pa videti pogled predstavitelja z več podatki kot samo diapozitivi.

Okno lahko seveda tudi minimirate in med prikazovanjem projekcije počnete kaj drugega.
 
 
Komentiraj
 
 
 
 
 
23.1.2011, 9:35
Kul! Kateri kabel pa si uporabil za povezavo?
 
 
 
 
23.1.2011, 9:40
Prenosnik sem za prikaz v lekciji priklopil kar na LCD TV, tako da sem uporabil HDMI kabel. Projektorji imajo ponavadi VGA priključek, ampak to ne bi smelo igrati pomembne vloge.
 
 
 
 
12.3.2014, 21:06
PP 2013 ima tale prikaz še boljši!
 
Prijava in registracija
 
 
 
 
 
 
  Zmagajmo z znanjem na Zmaga.com
 
  Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, nudi enkraten način spoznavanja z različnimi svetovnimi jeziki, vas s podrobno obrazloženimi recepti nauči kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.