X

Zmaga.com | Zmagajmo z znanjem  
Članki Tehnologija  
  Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Prvi multikopter s človeško posadko

 
  Delite vsebino na Twitterju   Delite vsebino na Facebooku
  Nemški inženirji so opravili prvi polet z električnim multikopterjem, ki je prav tako kot igrača voden z daljinskim upravljalnikom.
 
Čeprav električni multikopter na prvi pogled deluje precej nevarno, saj lahko z vsemi temi vrtečimi rezili dobro poškoduje testnega pilota, je nemškim strokovnjakom uspelo. Polet je trajal minuto in pol in je bil v celoti voden z daljinskim upravljalcem, kot smo to vajeni na mini izvedenkah (na primer AR.Drone).

Električni multikopter ali e-volo, kot so prototip imenovali, naj bi bil le začetek vizije podjetja in že v naslednjih letih imajo namen izdelati še več podobnih naprav, ki bi bile bližje navadnim kupcem. Njihove glavne izboljšave pa naj bi bile predvsem varnost in povprečni čas letenja med 20 in 30 minutami.

Polet prototipa e-volo pa si lahko ogledate v spodnjem video posnetku. Za več informacij o prototipu pa kliknite tukaj, da odprete uradno spletno stran podjetja.Recenzijo radijsko vodene igrače AR.Drone multikopterja pa smo prvi v Sloveniji opisali na tem naslovu.
 
Komentiraj
 
 
 
 
 
2.11.2011, 11:28
kr doma bi si ga naredo, samo dele mi naj pošlejo
 
Prijava in registracija
 
 
 
 
 
 
  Zmagajmo z znanjem na Zmaga.com
 
  Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, nudi enkraten način spoznavanja z različnimi svetovnimi jeziki, vas s podrobno obrazloženimi recepti nauči kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.