Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Posodobitev programske opreme na Garmin nüviju

  Priporočljivo je, če kdaj pa kdaj posodobite programsko opremo tudi na navigacijski napravi Garmin nüvi, katera izboljša delovanje, odpravi nepravilnosti ter prinese kakšno novo funkcionalnost.
 
 
1
 
 
Navigacijsko napravo Garmin nüvi povežite z računalnikom z mini USB kablom.
 
 
2
 
 
Za uspešno komunikacijo naprave s spletno stranjo za posodobitev je treba namestiti Garmin Communicator Plugin dodatek za brskalnik. Odprite naslednjo spletno stran in ga namestite:

http://www8.garmin.com/products/communicator/

Po namestitvi morate znova zagnati brskalnik in na isti spletni strani preverite, ali je bila namestitev uspešna.

Garmin Communicator Plugin deluje z brskalniki Internet Explorer, Mozilla Firefox, Apple Safari in Google Chrome, na operacijskih sistemih Microsoft Windows in Mac OS X.
 
 
3
 
 
Zatem odprite spletno stran na naslovu: https://my.garmin.com.

Vpišite se s svojim Garmin računom ali ga ustvarite v kolikor ga še nimate (potrebna bo tudi registracija naprave).
 
 
4
 
 
V svojem računu na strani myGarmin kliknite na zavihek mojiPodatki.
 
 
 
 
 
5
 
 
Za hip počakajte, da prej nameščeni Garmin Communicator Plugin zazna vašo/e navigacijsko/e napravo/e Garmin.

Izberite želeno napravo in kliknite na gumb Nadaljuj.

Neznan izdelek, ki se, če se, prikaže na seznamu poleg naprave Garmin nüvi je vstavljena spominska kartica, v kolikor jo imate.
 
 
6
 
 
V kolikor na napravi ni nameščena najnovejša programska oprema, se v razdelku Posodobitev programske opreme prikaže rumeno-oranžen trikotnik s klicajem, na voljo pa je tudi gumb Posodobi.

Za začetek posodobitve kliknite nanj.

Med postopkom posodabljanja navigacijske naprave ne smete odklopiti iz računalnika, dokler to ni izrecno navedeno!
 
 
7
 
 
Pred pričetkom posodobitve, se prikaže tudi licenčna pogodba za programsko opremo Garmin.

V kolikor se s pogoji strinjate in želite nadaljevati, kliknite na gumb Sprejetje pogodbe.
 
 
8
 
 
Posodobitev programske opreme se prične.

Malo počakajte, saj lahko traja tudi nekaj minut.
 
 
9
 
 
Po končani posodobitvi se prikažejo nadaljnja navodila. Pozorni jih preberite! Spletne strani ne zaprite, dokler ne izvedete vseh korakov in se prepričate, da je programska oprema uspešno posodobljena.

1. Napravo odklopite iz računalnika in počakajte, da se vnovično zažene. Naprave ne vklopite ali izklopite, dokler se ne pokaže glavni zaslon, saj lahko v nasprotnem primeru povzročite nedelovanje le-te.

2. Po končanem vnovičnem zagonu jo izključite.

3. Napravo znova povežite z računalnikom in počakajte, da jo le-ta ponovno prepozna.

4. Zatem na strani za posodobitev, v okvirju z navodili, kliknite na gumb Končano in preverite ali je programska oprema uspešno posodobljena.

Nekatere naprave bo potrebno ročno ponovno zagnati po dokončani posodobitvi programske opreme.
 
 
10
 
 
Po kliku na gumb Končano, počakajte nekaj trenutkov, da Garminov dodatek ponovno zazna napravo. Nato izberite napravo, ki ste jo posodobili, kot v 5. koraku in kliknite na gumb Nadaljuj.

Če je bila posodobitev uspešna, se v razdelku Posodobitev programske opreme prikaže zelen krogec s kljukico. V kolikor temu ni tako, zopet izvedite postopek posodobitve.
 
 
11
 
 
Napravo lahko sedaj odklopite iz računalnika in pričnete z uporabo.

Različico nameščene programske opreme lahko preverite v napravi in sicer pod: Orodja -> Nastavitve -> Sistem -> Vizitka.
 
 
Komentiraj
 
 
 
 
 
9.5.2012, 17:15
Zanima me če je zadeva podobna tudi na ostalih modelih napravah garmin?
 
 
 
 
9.5.2012, 17:38
Ja, programska oprema na vseh Garminovih navigacijskih napravah nüvi se posodablja preko te spletne strani myGarmin.
 
 
 
 
21.9.2016, 7:20
Meni se je po pričetku posodabljanja programske opreme zgodilo kar se ne bi smelo. Po kakih 5-10 sek. je bil postopek očitno prekinjen ker se gostujoči virus ni strinjal z mojo namero. Sedaj je računalnik čist vendar mi ne prepozna naprave (DRive 60) kljub menjavi USB kabla in vhoda. Garmin sicer deluje in dobro bere prednaložene mape vendar bi ga želel posodobit v doglednem času. Ima kdo kakšno idejo kaj storiti v takšnem primeru.
 
 
 
 
22.9.2016, 7:18
Kaj je mišljeno, da ne prepozna naprave?

Ali to, da ko priklopiš napravo na računalnik, se nič ne zgodi ali mogoče to, da računalnik nekaj zazna, vendar ne uspe pravilno zaznati naprave in namestiti ustreznih gonilnikov.

Ponavadi je v takih primerih najbolje pogledati v Upravitelja naprav.
 
 
 
 
22.9.2016, 13:11
Za posodabljanje Garmin naprav sedaj obstaja program Garmin Express, ki sam preverja, če so na voljo nove posodobitve in vas o tem opozori.

Link:
http://software.garmin.com/en-US/express....
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!