X

Zmaga.com | Zmagajmo z znanjem  
Članki Zanimivosti  
  Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Google pred konkurenco z ogromnim naskokom

 
  Delite vsebino na Twitterju   Delite vsebino na Facebooku
  Podjetje comScore je te dni objavilo raziskavo o priljubljenosti spletnih iskalnikov v kateri je spletni iskalnik podjetja Google z visokim naskokom pred konkurenco.
 
Analitično podjetje comScore je te dni postreglo z najnovejšimi podatki raziskave v kateri je ugotavljalo tržne deleže spletnih iskalnikov. Rezultati kažejo, da ima Google s kar 66,4 odstotka največji trži delež (z enim odstotkom manj v enakem obdobju). Prepad med brskalnikom Google in Bing znaša kar 51,1 odstotek, saj slednji premore le 15,3 odstotka tržnega deleža. Iskalnik Bing ima sicer letos nekaj večni tržni delež kakor lansko leto (v lanskem letu v istem obdobju je tržni delež iskalnika Bing znašal 13,6 odstotka).

Na tretjem mestu s 13,8 odstotki najdemo iskalnik Yahoo! Ta je bil v lanskem letu na drugem mestu, vendar pa se je letos moral zadovoljiti s tretjim, saj mu je tržni delež padel za 2,3 odstotke. Za konec pa še ena zanimivost: Najbolj priljubljeni iskalnik pri mobilni uporabi interneta je Google, saj pri mobilnem internetu zaseda kar neverjetnih 95 odstotkov tržnega deleža.
 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
 
 
 
  Zmagajmo z znanjem na Zmaga.com
 
  Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, nudi enkraten način spoznavanja z različnimi svetovnimi jeziki, vas s podrobno obrazloženimi recepti nauči kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.