X

Zmaga.com | Zmagajmo z znanjem  
Članki Zanimivosti  
  Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

V preteklosti so sobivale različne človeške vrste

 
  Delite vsebino na Twitterju   Delite vsebino na Facebooku
  Znanstveniki so z objavo zamajali linearno evolucijsko liniji, ki trdi, da se je človek razvil od opice pa vse do homo sapiensa.
 
Na severu Kenije so raziskovalci odkrili okostje obraza in dvoje čeljusti, ki so stari do slabih dveh milijonov let. Glede na najdbe se nekateri znanstveniki nagibajo k temu, da so se na Zemlji razvijale različne vrste človeka in da je na koncu preživela le najbolj prilagojena vrsta.

Leta 1972 so v Keniji našli lobanjo, ki je bila po vsej verjetnosti nekakšna vmesna stopnja v razvoju človeka. Vendar pa glede na nove najdbe znanstveniki menijo, da je bilo okostje le primerek med različnimi vrstami človeka. In dolgo časa je veljalo homo sapiens naš najstarejši prednik oziroma spretni človek z orodjem. Sedaj pa kaže, da so v tistem obdobju živeli različni predniki.
 
Komentiraj
 
 
Prijava in registracija
 
 
 
 
 
 
  Zmagajmo z znanjem na Zmaga.com
 
  Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, nudi enkraten način spoznavanja z različnimi svetovnimi jeziki, vas s podrobno obrazloženimi recepti nauči kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.