Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Oddaljena pomoč z avast! Antivirusom

  Protivirusni program avast! svojim uporabnikom ponuja oddaljeno pomoč, tako da se povežejo in med seboj delijo namizja ter si pri tem pomagajo rešiti najrazličnejše računalniške težave.
 
 
1
 
 
Za povezavo z oddaljenim namizjem preko avast! Antivirusa mora biti omenjeni protivirusni program nameščen tako na oddaljenem računalniku, kot tudi na računalniku, ki se na oddaljenega želi povezati.

Odprite avast! Antivirus ter kliknite na Dodatna zaščita.
 
 
2
 
 
Zatem izberite zavihek Oddaljena pomoč.
 
 
3
 
 
V primeru da ste tisti, ki potrebuje oddaljeno pomoč prijatelja, znanca ..., kliknite na Dovolite oddaljeno pomoč.
 
 
4
 
 
Odpre se novo okno s kodo za enkratno uporabo. Sporočite kodo osebi, ki se bo na vaš računalnik povezovala oddaljeno ter vam pomagala rešiti problem.

Okna ne zaprite, saj se bo v tem primeru koda razveljavila. Okno se bo samodejno zaprlo, ko bo druga oseba dobila oddaljeni nadzor nad vašim računalnikom.
 
 
 
 
 
5
 
 
Na drugi strani mora znanec, prijatelj ... klikniti na gumb Nadzor nad oddaljenim računalnikom ...
 
 
6
 
 
... in vpisati kodo, ki mu je bila posredovana.
 
 
7
 
 
Odpre se okno, znotraj katerega je namizje oddaljenega računalnika, kateremu ozadje se spremeni v enobarvno - črno.

Povezava je vzpostavljena. Uporabnik iz oddaljene lokacije lahko upravlja z vašim računalnikom.
 
 
8
 
 
Za ogled oddaljenega namizja v celozaslonskem načinu, kliknite na gumb Celozaslonski način na levi strani na dnu okna s pogledom oddaljenega namizja.
 
 
9
 
 
Prikaže se opozorilo, ki sporoča, da je za izhod iz celozaslonskega načina potrebno pritisniti naslednjo kombinacijo tipk: Ctrl + Alt + Shift + F.

Kliknite na gumb V redu.
 
 
10
 
 
Uporabniku na čigar računalnik se je druga oseba oddaljeno povezala, se v desnem spodnjem kotu prikaže okence, ki sporoča, da je računalnik nadzorovan iz oddaljene lokacije ter prikazuje čas trajanja oddaljene povezave.

Oddaljeno povezavo lahko prekliče katerikoli uporabnik. Tisti, ki prejema oddaljeno pomoč to stori s klikom na gumb Zaprite / prekinite to povezavo, tisti, ki pa se je povezal na oddaljeno namizje, to stori z zaprtjem okna z oddaljenim namizjem.
 
 
Komentiraj
 
 
 
 
 
6.10.2012, 0:16
Mi lahko kdo pove, če ima ta antivirus svoj požarni zid v katerem bi lahko programom preprečeval dostop do interneta? Če je to možno, bi prosil, da mi nekdo opiše postopek kako priti do tja in določenemu programu zablokirati dostop do interneta. Hvala za pomoč!
 
 
 
 
6.10.2012, 12:59
Ima požarni zid v plačljivi različici avast! Internet Security; http://www.avast.com/en-eu/internet-secu.....

Vodič o tem kako v požarnem zidu tega protivirusnega programa nastavljaš pravila za aplikacije, pa najdeš na njihovi spletni strani s podporo: http://goo.gl/6p7eW.


changed: Matej V. (6.10.2012, 13:00)
 
 
 
 
6.10.2012, 21:25
Aha, najlepša hvala za odgovore Matej. Imam pa nameščeno brezplačno različico Avasta!, škoda res. Kaj pa Windows firewall? Bi lahko kdo naredil kakšen vodič kako se tam zablokira programom dostop do interneta? Če bo kdo to naredil se mu najlepše zahvaljujem!
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!