Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Zgodovina računalniških iger

  Igre so že nekaj desetletij let z nami, v tem zelo zahtevnem preverjanju znanja lahko dokažete, kako dobro jih tudi poznate.
 
 
1
 
 
Katerega leta je izšla prva računalniška igra, OXO?




 
 
2
 
 
Katera je bila prva računalniška igra z večigralstvom?




 
 
3
 
 
Ena prvih iger v 3D tehniki in se je dogajala v vesolju?




 
 
4
 
 
Katera je bil prva, amaterska masivna večigralska igra MUD




 
 
5
 
 
V kakšni obliki (videzu) so izšle prve pustolovske računalniške igre?




 
 
6
 
 
Katerega leta je izšla prva strelska računalniška igra, po angleško shooter?




 
 
7
 
 
Katerega leta je Tomohiro Nišikado izdelal igro Space Invaders?




 


 
Komentiraj
 
 
 
 
 
23.11.2012, 19:51
Po mojem mnenju pretežko... jaz sicer vem 3/4 vprašanega, ampak te letnice... to je sigurno pretežko, saj letnice težko jemlješ kot splošno znanje za igre, saj se jih nikjer ne učiš (drugače bi bilo če bi vprašanje bilo postavljeno "katero je starejše?"). Grem se stavit, da večina ni niti iz tvoje glave ampak google-a/wikipedije? Pa brez zamere.

changed: toma992 (24.11.2012, 0:10)
 
 
 
 
23.11.2012, 21:05
Se pridružujem mnenju...letnice ne predstavljajo nobenega realnega poznavanja iger...marsikdo še letnice osamosvojitve Slovenije ne ve, kaj šele iger iz leta 1960
 
 
 
 
20.5.2015, 18:31
ja lej..kdor ne ve, ne ve, najlaži je okol opletat, da je pretežko :=p
 
 
 
 
20.5.2015, 21:14
Tudi jaz se strinjam z njima, da je malo pretežko, letnice so res težko, ker se jih nihče ne uči, večina ve katera je prva igra, katera se je bolj prodajala...

Tako da tukaj ne gre samo za izgovore.
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!