|
Vsi imamo radi kokice, ki so po navedbah raznih člankov zelo zdravilne, znižujejo holesterol, preprečujejo določene bolezni in imajo veliko vlaknin. Seveda, če jih ne solimo ravno preveč.
Me pa zanima nekaj. Ali je že kdo videl koruzo, ki ima v bistvu semena, ki nastanejo kokice? Ali fizično izgleda isto in kako jo sploh pripravijo, da je take sorte? Kako je sploh nastala taka koruza?
|
|
|
Moja babica je par let nazaj posejala kokica koruzo na vrtu, seme je dobila od sosede (kje ga je dobila soseda, ne vem...).
Koruza, ko je zrastla, se ni kaj dosti razlikovala od koruze, ki jo pogosto srečamo na slovenskih njivah. Storži so bili malenkost manjši, zrna koruze pa so izgledala popolnoma enako kot tista iz vrečke, ki jo kupiš za pripravo kokic v trgovini.
No, iz tiste koruze iz našega vrta žal kokic nismo imeli, ker baje uporabljajo nek poseben postopek sušenja. Posušijo jo do neke določene meje, da v sebi ohrani točno določen procent vlage.
Kokice pa nastanejo tako, da se škrob v koruzi, pomešan z ravno pravo mero vode, upari in ovoj koruze poči, škrob pa se speni v stiku z zrakom.
|
|
|
Hvala ti za zelo lepo pojasnjen odgovor.
|
|
|
za pojest eksplozija torej
|
|
|
Jst pa sem enkrat si kupil kokice ki jih spečeš doma in potem sem jih ene par posejal. Ko pa je zrastlo pa sem jih spekel tako kot bi jih kupljene. In uspelo mi je v okusu pa ni bilo neke velike razlike.
|
|
Prikazujem 1 od skupno 1 strani |
|