|
Pozdravljeni vsi ljubitelji kulinarike.
Ali kdo ve, kako se prideluje črn kruh, ki ga prodajajo v naših večjih trgovinah? Kako sem slišal, je to v večini ali kar celoti barvan kruh in ne tisti pravi kruh.
Ali zna kdo kaj povedati na to temo?
|
|
|
Črn in polnozrnat kruh se uporabljata predvsem pri hujšanju, pri ljudjeh ki se ukvarjamo/ukvarjajo s športom in pa pri bodybuilderjih.
Res je, da so ti kruhi v večini samo pobarvani in nadevani s semeni. Če imaš na vrečki v kateri je kruh kakšno etiketo, poišči ali ta vsebuje barvilo (barvilo se imenuje Negropan). Na etiketi tudi poglej prvo sestavino (po pravilih bi moralo biti te sestavine v kruhu največ). Če je to polnozrnata ali pa črna moka, potem je kruh vredu.
|
|
|
Ali je kruh črn ali bel, je odvisno od mletja moke. Bela moka je pač bolj fino zmleta.
Barvilo se res uporablja, se pa velikokrat uporabljajo tudi stvari, kot je npr. pražen ječmen, ki prav tako potemni kruh. To je pogosto predvsem pri polbelem kruhu, kjer mislim, da je tak način "barvanja" precej pogost.
Sam si s tem ne belim preveč glave, saj vedno vzamem čim bolj bel kruh, ker mi je tak najboljši.
|
|
|
Najslabši je kruh, ki ga pečejo trgovci sami. V trgovini je videti lep, diši, da bi ga kar tam pojedel, ga prineseš domov, se pa drobi, da ne veš, kaj imaš, kruh ali drobtine.
|
|
Prikazujem 1 od skupno 1 strani |
|