Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi
 
Domov > Forum > Zanimivosti

Kaj se v resnici dogaja z obglavljenim človekom

 
 
16.3.2015, 21:57
Tudi jaz to prvič slišim ja človeško telo je res pravi stroj.
 
 
 
16.3.2015, 23:05
Ravno tako razmišljam tudi jaz :D. V telesu so različne biološke "naprave" in vsaka je zadolžena za neko nalogo, da lahko celo telo deluje kot človek... podobno kot pri robotih
 
 
 
17.3.2015, 2:22
Res je. Najbolj je odvisno od tega kateri del možganov je poškodovan. Če ti ostanejo osnovne funkcije in si pod vplivom amfetaminov ali katerih drugih stimulantov, bolečine sploh ne čutiš "pravilno" ampak samo kot nek dražljaj v glavi in če se ob tem vsega zavedaš (da ti ni pomoči in boš v par urah/minutah mrtev) bi vsak "dal vse od sebe". Ko se gre za življenje oziroma zadnje minute le-tega, je človek sposoben mnogo več kot se tega zaveda. Lahko si mislimo da smo "normalni", ampak če bi čez 1h bili mrtvi, bi se vedli tako? ( na vse kar je pod narekovaji glejte relativno )
Kar se tiče smrtne kazni...res ni kul, takšna kot je mišljena v tej temi. Je mnogo premila. Kaj pa misli mentalno bolan človek, ki npr. spolno zlorabi otroka? Ve da bo v sekundi usmrčen, zato nima kaj izgubit in bo naprej uresničeval svoje podvige dokler ga pač ne bodo ujeli in mu poslali metek skozi glavo.(mimogrede, psihopati se svoje bolezni zavedajo ampak je ne morejo nadzirati, zato so prenekateri "srečni", ko jih dobijo in brez skrivanja in pretvarjanja povejo vse potrobnosti (katere si pajaci z kapo le lastijo)). ( Morda se vam zdi pravično, ampak, če bi se šlo za vašega otroka bi bili vse prej kot tega mnenja)
Smrtna kazen bi mogla biti kazen, kjer bi si je po 2-3 letih pravega zapora(!) kaznjenci želeli, ampak je nebi dobili, ker bi bila to za njih odrešitev.

Lep pozdrav.
 
 
 
17.3.2015, 12:51
Lepo povedano unusual95.

Čeprav upam, da bodo čez 500 let zapori preteklost in da se bodo bolezni odkrile pred, še preden se jih bomo zavedali. Samo kaj dejansko bi naredili z psihopati, še preden bi naredili grozljiva dejanja?

Bi jih ubili, zaprli ali pa preprečili rojstvo z obveznim preverjanjem obeh staršev, še preden bi ga zaplodila?
 
 
 
28.11.2015, 16:43
Sam gledam na smrtno kazen s tega vidika, da bi morilci pobijali ljudi kar naprej in naprej. Z usmrtivijo takih ljudi, bi mnogim ljudem, ki se obnašajo normalno in so normalni, omogočili normalno življenje do biološke smrti.
 
 
 
27.2.2017, 16:56
Kaj je res to, da je kokoš Mike dejansko živela brez glave? Nikakor si tega ne morem predstavljati... Pozna še kdo kakšen takšen primer?
 
 
 
28.2.2017, 8:35
Piščanec je še 18 mesecev živel brez glave in pritegnil svetovno pozornost. Kmet Lloyd Olsen in njegova žena Clara sta 10. septembra 1945 obglavljala piščance na njuni kmetiji v mestecu Fruita. Olsen je sekal glave, Klara pa jih je čistila. Eden izmed 50 piščancev, ki so jih zaklali ta dan, pa je preživel. »Leto in šest mesecev je naokoli hodil brez glave,« je za BBC povedal vnuk Lloyda in Clare.

"Mnenje o tem nenavadnem primeru je podal dr. Tom Smulders, strokovnjak za perutnino iz centra za vedenje in evolucijo na univerzi v Newcastlu. »Prava skrivnost je, da piščanec ni izkrvavel, ko so mu odsekali glavo. Mike Strange je glavo izgubil po udarcu s sekiro, ostali organi pa so verjetno ostali nedotaknjeni. Preživel je, ker je njegovo možgansko deblo ostalo na telesu,« je pojasnil zdravnik."

Vir: http://www.slovenskenovice.si/bizarno/fo....

 
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!