Kliknite tukaj, da si ogledate profil, kot ga vidijo drugi

Obnovitev sistema v prejšnje stanje

  V primeru težav z računalnikom je ena izmed najboljših rešitev, da povrnemo sistemske datoteke v stanje, kot je bilo v določenem trenutku v preteklosti.
 
 
1
 
 

V primeru, da se pojavijo težave z virusi ali da se vam računalnik iz kateregakoli razloga čudno obnaša, potem je eden izmed najboljših ukrepov obnovitev sistema v stanje, ko je vse delovalo brez problemov.

Obnovitev sistema tako povrne sistemske datoteke v stanje, kot je bilo v določenem trenutku v preteklosti.

Pri tem se osebne datoteke, kot so e-pošta, dokumenti in fotografije, ohranijo.

 
 
2
 
 

Program zaženemo preko gumba Start.

Bližnjica do programa se nahaja v mapi Vsi programi -> Pripomočki -> Sistemska orodja -> Obnovitev sistema.

 
 
3
 
 

Po zagonu se nam odpre okno s kratkim opisom delovanja programa.

Za nadaljevanje kliknemo gumb Naprej.

Pred tem priporočam, da zaprete vse odprte programe, saj se bo ob koncu postopka računalnik samodejno ponovno zagnal.

 
 
4
 
 

Sedaj izberemo obnovitveno točko iz preteklosti, s pomočjo katere bomo obnovili sistemske datoteke.

Pri izbiri se ravnamo po datumu kreiranja obnovitvene točke. Tu izberemo najbližji datum, za katerega vemo, da je sistem še normalno deloval.

Nadaljujemo s klikom na gumb Naprej.

 
 
 
 
 
5
 
 

Odpre se nam še okno, kjer so izpisani podatki o naši izbrani obnovitveni točki.

Izbiro potrdimo s klikom na gumb Dokončaj.

 
 
6
 
 

Odpre se nam okno z obvestilom, kjer piše, da v času delovanja postopka obnovitve sistema postopka ne bo možno prekiniti.

S klikom na gumb Da potrdimo, da se s tem strinjamo.

 
 
7
 
 

S tem se bo postopek obnovitve sistema pričel.

Postopek traja kar nekaj časa, zato je potrebno malo počakati.

Ob koncu postopka se bo računalnik ponovno zagnal.

 
 
8
 
 

Po ponovnem zagonu dobimo izpisano obvestilo, da je bil postopek uspešno zaključen.

Če je bil problem res v sistemskih datotekah, potem bo sedaj računalnik zopet deloval brez problemov.

 
 
Komentiraj
 
 
 
 
 
7.3.2011, 13:53
Zelo uporabno 10/10!
 
 
 
 
7.3.2011, 19:28
Hvala ti,ravno zdaj ko se mi je računalnik kar sam ugašal. Skoro
 
 
 
 
8.3.2011, 7:02
Zanimivo 5/5
 
 
 
 
9.3.2011, 23:08
Jaz sem obnovil sistem ravno v soboto 5. 3., vendar ko sem hotel obnovit na določen datum mi je napisalo da sistema ne morem obnovit ker je na disku napaka.
Nisem se sicer obotavljal, saj sem šel obnovit sistem na čas ko je računalnik prišel iz tovarne, me pa vseeno zanima zakaj mi ni delovalo z obnovitvijo na določeno točko?
 
 
 
 
10.3.2011, 0:11
Tukaj je opisanih nekaj možnih razlogov.

Točni razlog pa je po moje kar težko najti. Edin izmed najbolj pogostih problemov je, če je premalo prostora na trdem disku,
 
 
 
 
25.4.2011, 10:05
Kako si pa na windows 7 ustvariš posnetek?
naprimer:
Inštaliraš MEssenger, narediš posnetek, in ko ti sistem nebo deloval pravilno, ga obnoviš na posnetek ki bi si ga ustvaril po namestitvi messengerja..

 
 
 
 
25.4.2011, 10:32
Windows 7 samodejno ustvarja posnetke sistema (npr. pred nameščanjem posodobitev in mislim, da tudi programov ter drugimi spremembami).

Če pa želiš sam ustvariti posnetek zaslona ali disk za popravilo sistema pa pojdi: Nadzorna plošča\Sistem in varnost\Varnostno kopiranje in obnavljanje




spremenil: Matej V. (25.4.2011 ob 10.32.18)
 
 
 
 
25.4.2011, 14:44
Deluje, najlepše hvala!

Lep pozdrav, Niko : ))
 
 
 
 
14.8.2014, 11:54
Pozdravljeni

Imam pa problem, da mi Prenosnik občasno "zamrzne", največkrat ko kaj pišem v E-pošto, kurzor ostane na mestu, in če sem recimo napisal celo besedo, mi pokaže nekaj črk, celo besedo pa šele po krajšem času. Ali ima kdo kakšen nasvet, ali predlog, kaj narediti, da ne bo več ŠTEKALO, oziroma "zamrzovalo"? Sem tudi "obnovil Driverje z Programom : HWiNFO64, pa je kakšen dan bilo normalno, sedaj pa so spet težave. Zamrzne mi tudi, ko kaj pregledujem na Mozilli, in cela stran postane skoraj bela, po nekaj časa pa spet začne normalno delat, moram pa kdaj tudi Prenosnik »na silo« ugasnit, počakam nekaj časa, in ko ponovno zaženem, deluje normalno.

Uporabljam G mail, ki mi je brez problema delal v drugih Verzijah Windows-ov, imam pa nastavljeno, da lahko preberem, in odgovorim tudi na Pošto Outlook, ker imam en naslov od Amis - a, ki je moj Internetni ponudnik. Ker mi pri Nalaganju Office-a 2013, niso naložili Outlooka, sem v G mail-u, v nastavitvah, v " Računi in izvoz ", v možnosti: " Pošlji e-poštno sporočilo kot: ", vpisal tudi Amisov E mail, ki deluje v Outlook-u, se pravi, da je G mail "privzet" E poštni račun, Amisov pa se prikaže kot MOŽNOST, iz katerega lahko odgovorim, če sem dobil Pošto na @amis.net, ali pa pošljem iz G mail računa. Sem probal tudi z drugo tipkovnico, in miško, pa je enako. Tudi Drsnik na Prenosniku se obnaša enako.

Podatki o Prenosniku:

Imam Hewlet Packard - HP 550, mislim da je star kakšne 4 leta, malo bom napisal podatke: Intel Core 2 Duo T5470 ; 1.6 GHz ; RAM 4 GB ; Disk Sata 6 Gb/s ; SSD Disk : Crucial_CT240M500SSD1 ( 240 GB ) ; ATAPI TSST corp CDDVDW-TS-L632N DVD + RDL ); Sistem - 64 bitni operacijski ; procesor X64 ; Windows 8.1 X64 ;

Ko sem z Programom HWiNFO64 preveril, piše TO, kar sem sedaj napisal, je pa napisano, da:

UEFI Boot : Not Present.

HVALA LEPA ZA KAKRŠEN KOLI NASVET, ALI PREDLOG. Lep pozdrav VSEM.
 
 
 
 
16.8.2014, 20:32
A si mogoče imaš inštalirani CCleaner na prenosnik? Kajti ccleaner izbriše hwinf file imenovan setupact.log.
 
 
 
 
17.8.2014, 6:34
Pozdravljeni. NE, nimam CC Cleaner, imam protivirusni program : Eset Smart Security 7.0.317.4 ; drugega ne. Bom verjeno moral Prenosnik odnest na Pooblaščeni servis za HP, tam bi morali kaj najti, mislim. Veeno HVALA LEPA za napisano. Lep pozdrav VSEM.
 
Prijava in registracija
 
 
 
Zmaga.com ponuja brezplačno in razumljivo učenje računalniških programov, vas na enkraten način spozna z različnimi svetovnimi jeziki, s podrobno obrazloženimi recepti prikaže čare kulinarike in vam prežene strahove pred domačimi opravili.
 
 
Poleg tega lahko prebirate poučne članke, ki so namenjene širjenju naše splošne razgledanosti ter preverite svoje znanje z priljubljenim in enostavnim sistemom za preverjanje znanja. Če med vsebinami, ki se dodajajo vsak dan, ne najdete želenega znanja, je za vaša vprašanja na voljo dobro obiskan forum, kjer lahko tudi aktivno sodelujete. V primeru, da bi radi svoje praktično znanje delili z ostalimi, pa to lahko storite preko preprostega vmesnika za dodajanje vsebin. Zmagajte z znanjem z Zmaga.com!